Wine Hippies

DeEr Gentleman 2018 DeEr Gentleman 2018 Spaceman Melnik Spaceman Melnik Wine Traveler Wine Traveler Bone Dry Hippie Bone Dry Hippie Face Off Mavrud Face Off Mavrud

Wine Hippies

We are wine enthusiasts, inspired by the vast richness of the Bulgarian terroir. Blending different grape varieties in small family wine houses, we want to show our signature, love and passion about local wines and land, making us so proud.

DeEr Gentleman 2018

a 2018 DeEr Gentleman 2018 2018
a

a
Виното е деликатна материя, съзерцавана и анализирана от фини и сензитивни души. Нашият елен-джентълмен е олицетворение на това твърдение, излъчващ класа и изтънченост, но въпреки това е "с рогата напред". Такъв е и характерът на бленда, който създадохме в Беса Вали. Към техния финес и благородство, добавихме щипка характер и упорство, изразен чрез нестандартно висок процент пти вердо във виното, което подсили тялото и добави дълбочина в целия профил. Многопластово и дълбоко, това вино има изключителен потенциал за "стареене" в бутилката, изобразено чрез часовниците на рогата на джентълмена, които ни подсказват и да не се взимаме насериозно, времето си тече безмилостно...
 

read more
Spaceman Melnik

a 2018 Spaceman Melnik 2018
a"Виното е космически проблем"
Любовта към Мелнишкия край ни отведе в избата на нашите приятели от Орбелия, въплъщаваща духа на българския дух и любовта към корените. Нестандартният бленд между ранна и широка мелнишка лоза, съпътства винения ни път последните няколко години. Дивотата на широката мелнишка лоза и непокорния дух, който носи, в комбинация с дълбочината на мелник 55 и неговите прекрасни "землисти" нотки, карат виненното сърце да се развълнува и трепти. Нашият космонавт, съчетал в себе си сблъсъка между старото и новото(както всички нас, изградени на база възпитанието на нашите родители+случването в съвременния свят  и адаптацията към него), копнее за изследване на себе си и съответните производни, но притегателната сила на корена му помага да не забравя откъде е излетял.
 

read more
Wine Traveler

Syrah and Merlot 2018 Wine Traveler 2018

read more
Bone Dry Hippie

Sauvignon blanc 2018 Bone Dry Hippie 2018
Fancy Fresh Open Trendy Crazy

Produced in: Zelanos winery, Blended by: Nasko and Mitko
Tropical freshness, minerality, balance


Нашето сухо до мозъка на костите си хипи, е олицетворение на невероятно песъчливите почви в областта на Славянци, вдъхновили ни да ви пренесем в този тероар от Източна България, даващ прекрасна минералност на вината, родили се там. Този совиньон блан със завидно тяло, свежест и сухота отразява един по-различен поглед върху сорта-шампион последните години, а етикетът "говори", че сме готови да ви предизвикаме да не се подчинявате на определени стереотипи.Капката магия в бленда, е наличието на малък процент пино гри, който допълнително обрисува това вино, което определено е "out of the box".
 

read more
Face Off Mavrud

Mavrud 2018 Face Off Mavrud 2018
Elegant Gentle Magical Expressive Mystic

Produced in: Manastira winery, Blended by: Nasko and Mitko
Fruity, elegant, extraction, charming

read more

Contact us